Home

Achtergrond 166 x bekeken

Duizenden Chilenen vluchten voor vulkaanuitbarsting

In het zuiden van Chili zijn inmiddels twee steden ontruimd nadat een vulkaan drie dagen geleden was begonnen gloeiende as uit te stoten.

De vierduizend inwoners van de stad Chaiten, tien kilometer van de gelijknamige vulkaan, waren al uit hun stad getrokken. Maandag begon ook de evacuatie van de inwoners van een stad zeventig kilometer van de vulkaan, niet ver van de grens met Argentinië.
De regio wordt bedekt door een laag grijze as, hier en daar vijftien centimeter dik. Tot in de Argentijnse provincie Chubut, honderden kilometer verderop, zijn scholen, wegen en vliegvelden gesloten. In sommige gebieden krijgen inwoners drinkwater uitgereikt.
Het is onduidelijk hoe lang de Chaiten, 1300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago, nog actief blijft. Het is voor het eerst in zeker 2000 jaar dat de vulkaan is uitgebarsten. Deskundigen denken dat de uitbraak nog maanden kan voortduren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.