Home

Achtergrond 1 reactie

Duitse melkprijs daalt met 1,4 cent

Duitse melkveehouders ontvingen in maart 1,4 cent per kilo minder voor hun melk dan in februari. Dat blijkt uit een raming van het Duitse landbouwmarktbureau ZMP.

In maart ontvingen de Duitse melkveehouders volgens berekeningen van het ZMP gemiddeld 35,9 cent per kilo melk bij 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit. Vergeleken met een jaar eerder lag de prijs nog 8,7 procent per kilo melk hoger, ofwel een verschil van 32 procent.

De prijsverschillen tussen de verschillende deelstaten zijn in maart wel groter geworden, signaleert het ZMP. De zuivelbedrijven in Beieren lieten hun melkprijzen vrijwel onveranderd op 39,3 cent, terwijl de gemiddelde prijs in het Noorden daalde naar 28,8 cent per kilo in Sleeswijk-Holstein en 32 cent in Nedersaksen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Nordmilchboer

    Mooi geschreven dat de melkprijs zoveel hoger ligt dan vorig jaar. Precies hetzelfde doen de melkfabrieken, we betalen deze maand 1,4 ct minder dan vorige maand....... maar altijd nog zoveel en zoveel meer dan vorig jaar! Kopen we niets voor met de gestegen kosten. Typisch in Beieren heb je gemiddeld 5 tot 10 koeien per bedrijf, moet de tankwagen berg op en berg af voor hier en daar 200 liter melk, terwijl in het noordwesten in Duitsland net als Nederland mooie grote bedrijven zijn die met 3 tot 5 melkveehouders de vrachtwagen vol hebben, en toch kunnen ze daar meer betalen! Ook typisch is dat de grote cooperaties in deze zelfde gebieden zitten en in Beieren vaak kleinere particuliere fabriekjes zijn. En dan durft Friesland en Campina te beweren dat ze na de fusie meer betalen kunnen? Mooie dromen!

Of registreer je om te kunnen reageren.