Home

Achtergrond 190 x bekeken 5 reacties

Duitse en Nederlandse melkboeren geven melk weg

Ongeveer 350 Duitse en Nederlandse melkveehouders hebben vanmiddag op de grens bij 's-Heerenberg ludiek actie gevoerd tegen de lage melkprijs.

Ze kochten bij een supermarkt alle melk op en gaven de pakken gratis weg aan automobilisten. Het cadeautje vond gretig aftrek, meldde een woordvoerder van de Dutch Dairymen Board (DDB).

Gezamenlijk trokken de leden van de Duitse melkveehoudersbond BDM en de DDB met een touw van dertig meter een melktankwagen over de grens als teken dat de Duitse en Nederlandse boeren elkaar steunen in hun strijd. Daarna dronken ze gebroederlijk een glas melk.

DDB meldt dat boze melkveehouders in Duitse supermarkten al talrijke schappen met melk hebben 'leeggekocht'. Beide bonden proberen zoveel mogelijk sponsoren te werven om massaal melk op te kopen bij supermarkten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nedduitser

  http://www.bdm-milchlieferstopp.de/index.php?pid=7

  houd de sites goed in de gaten!! Het gaat de goede kant op!! Houd vol en zet door!!

  We gaan ervoor: in duitsland is de prijs op de spotmarkt al boven de 42 cent dat is 15 cent stijging in nog geen 5 dagen!! Het blijkt dus wel dat het aanbod nog steeds de prijs bepaalt!

  Doorgaan niet opgeven, het is in nl. dan misschien iets minder op het nieuws, maar als we zo doorgaan komen we er wel!!

 • no-profile-image

  doordenker

  @nedduitser, het is een juiste conclusie dat de markt haar werk doet, maar wat gaat er gebeuren indien de huidige thuisgehouden melk weer geleverd gaat worden? De markt is iets van pieken en dalen. de pieken zijn er om de dalen op te vangen. het is nu een piek dus...........

 • no-profile-image

  dirk

  Een hele mooie actie, zo kweek je respekt en begrip bij de mensen.
  Doe er alleen ook even een foldertje bij waar de echte opbrengstprijzen staan vermeld.
  Kan de consument zelf zien dat de boer wordt uitgemolken.
  Ga zo door en jullie gaan succes boeken.

 • no-profile-image

  .

  Bussygirl In Duitsland geven wij al melk weg aan instellingen. Als jij contact legt met de ddb weet ik zeker dat er melkveehouders zijn die graag de melk daar heen willen brengen. Dit is namelijk dankbaarder dan melk in de put gooien. Het gaat er ons om dat de melk niet in de fabrieken komt omdat die ons niet genoeg betalen.

 • no-profile-image

  bussygirl

  Kieper de melk niet in de goot of over het land, zoek de armen in ons land op, en verdeel het daar, zal enorm gewaardeert worden, er zijn overal voedselbanken nodig, gooi het bij hen op een akkoordje.
  Sociale zaken kan daar nooit tegenop.
  Dit is mijns inziens een veel betere/mooiere manier van protesteren.
  Je haalt een veel groter publiek en er gaat nagedacht worden, we moeten allemaal melk drinken dan komen de boeren ook beter aan hun beloning.
  Houd vol en succes het komt goed!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.