Home

Achtergrond

Drugs gestolen op Tilburgs politiebureau

Uit het politiebureau aan het Wilhelminapark in Tilburg is in oktober vorig jaar een partij in beslaggenomen hennep verdwenen.

Een woordvoerder van justitie in Breda heeft dat vandaag tegenover het ANP bevestigd. Hij erkent dat de drugs langer dan strikt noodzakelijk op het bureau hebben gelegen.

In verband met de diefstal zit een 32-jarige man uit Geldrop vast. De politie heeft het vermoeden dat hij hulp heeft gekregen van politiepersoneel. Een 30-jarige agente van het korps Midden- en West-Brabant werd op 4 maart aangehouden wegens het medeplegen van de diefstal en het schenden van haar ambtsgeheim. De Eindhovense is verscheidene keren verhoord maar ontkent pertinent, zegt haar advocaat David Duijvelshoff. Ze zit sindsdien geschorst thuis in afwachting van het disciplinair en strafrechtelijk onderzoek.
De korpsleiding heeft de schorsing van de agente tot dusver verzwegen.

Advocaat Duijvelshoff zegt dat al het politiepersoneel bij de gestolen drugs kon. Justitie gaat niet in op die bewering en zegt dat de hennep volgens protocol achter slot en grendel lag. Om hoeveel hennep het gaat wil justitie niet kwijt. Volgens raadsman Duijvelshoff gaat het om twee tassen.

De diefstal werd op 22 oktober ontdekt. De pleegdatum is niet exact bekend. Justitie kan evenmin aangeven hoe lang de hennep op het politiebureau heeft gelegen maar zegt dat het een 'tijdje' en 'te lang' is geweest. De regels schrijven voor dat verdovende middelen na bemonstering zo snel mogelijk moeten worden vernietigd.
Het Openbaar Ministerie wijt de fout aan capaciteitsgebrek. De recherche was ten tijde van de diefstal druk met een aantal grote onderzoeken, aldus de woordvoerder.

De 30-jarige agente moet op 4 juli voor de rechter in Breda verschijnen. De zaak van de 32-jarige man uit Geldrop dient bij de rechtbank in Den Bosch omdat justitie hem ook verdenkt van diefstal van geld en wiet uit een coffeeshop in Leerdam, waarbij een medewerkster uit Eindhoven werd gedwongen de sleutel af te staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.