Home

Achtergrond 223 x bekeken 1 reactie

Drie partijen op peenmarkt gaan samenwerken

Agrifirm, Hiemstra en Koop Landbouw gaan intensief samenwerken bij de afzet van winterpeen

Aanleiding is de toenemende vraag vanuit de markt naar continuïteit in de levering van kwaliteitspeen, wat in de toekomst alleen mogelijk blijft als het rendement van de peenteelt tenminste concurrerend is met de andere gewassen.

Agrifirm, Hiemstra en Koop Landbouw zijn ervan overtuigd dat in een hechte samenwerking het rendement voor de ketenpartijen wordt verbeterd en de retailer nog beter kan worden bediend. Zo wordt het areaal afgestemd op de afzetmogelijkheden en de aflevering op wat werkelijk geproduceerd is. De peenketen wordt zo kort mogelijk gehouden, kosten worden gedrukt en retailer en teler komen dichter bij elkaar te staan. De telers kunnen zo beter inspelen op de wensen van de afnemer.

In de samenwerking verzorgt Agrifirm de productie bij haar telers, inclusief teeltbegeleiding en volledige teeltregistratie tot en met de oogst. Hiemstra en Koop Landbouw richten zich geheel op de afzet aan retailers en industrie.

De verwerking wordt ondergebracht bij de gezamenlijk door Agrifirm, Hiemstra en Koop Landbouw te beheren verwerkingsbedrijven in respectievelijk Beringe (Noord-Limburg) en Usquert (Groningen). Op korte termijn zal de verwerking onder een gezamenlijke naam plaatsvinden en de peen onder een gezamenlijk eigen label in de markt worden gezet.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  clara minnema

  Geachte redactie,
  Bij deze wil ik u bedanken voor de nieuwsbrief die ik elke dag krijg.
  In december vorig jaar, heb ik een ongeluk gehad, en zit nog veel thuis achter de computer, ik ben blij met het afrarische nieuws, wij wonen op het platteland en hebben daardoor interesse in uw blad.Nogmaals hartelijk dank. C.Minnema.  c.Minnema.

Of registreer je om te kunnen reageren.