Home

Achtergrond 145 x bekeken

'Doorbraak bestrijding malaria'

Onderzoekers van het Amsterdamse Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) hebben samen met Engelse wetenschappers een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee snel en goedkoop malaria kan worden vastgesteld.

Ze spreken zelf van een mogelijke doorbraak in de bestrijding van de ziekte. Het KIT maakt dat bekend.
Er bestaan al sneltests voor het stellen van de diagnose, maar volgens het instituut is de nieuwe methode nog veel sneller. Ook is de methode eenvoudiger toe te passen in gebieden met weinig voorzieningen. De nieuwe manier lijkt volgens het tropeninstituut een beetje op een zwangerschaptest voor thuisgebruik.

Het KIT baseert zich op laboratoriumonderzoek. De resultaten worden deze zomer gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Biophysical Journal. Dit najaar wordt de methode in Kenia onder veldomstandigheden verder uitgeprobeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.