Home

Achtergrond 155 x bekeken

Donner wil 65-plussers aan het werk houden

Als het aan minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ligt, moeten mensen na hun 65e kunnen doorwerken als ze dat willen.

Vandaag stuurt de Donner de notitie over zijn plannen naar de Tweede Kamer. In een vraaggesprek met het AD zegt Donner ”dat het voor mensen aantrekkelijker moet worden ouderen na hun pensioenleeftijd in dienst te houden”. Donner kondigde zijn plannen in februari al aan.

Voor werkgevers maakt Donner het aantrekkelijk om 65-plussers in dienst te houden. Zo worden ze niet verplicht bij ziekte het loon twee jaar door te betalen zoals bij jongeren wel moet. Wel vindt hij dat bij collectief ontslag 65-plussers voor de 65-minners moeten vertrekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.