Home

Achtergrond

Dodental Myanmar schiet omhoog naar ruim 77.000

Het officiële dodental in Myanmar (Birma) door de verwoestende cycloon Nargis is omhooggeschoten naar 77.738.

Dat hebben de staatsmedia in het autoritair geregeerde land vandaag laten weten. Volgens de laatste cijfers worden bijna 56.000 mensen vermist en zijn bijna 20.000 personen gewond geraakt.

Eerder repten de staatsmedia nog van ruim 43.000 doden en 28.000 vermisten. Internationale hulporganisaties en de Verenigde Naties houden er rekening mee dat het dodental door Nargis verder oploopt, tot boven de 100.000.

De cycloon geselde het zuiden van Myanmar op 2 en 3 mei. Een van de zwaarst getroffen gebieden is de Irrawaddy-delta. Een verslaggever van de BBC liet weten dat hij in het deltagebied nog niet veel tekenen van hulp door het juntabewind heeft gesignaleerd. Ook de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) stelt dat er nog veel te weinig hulp wordt verstrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.