Home

Achtergrond 213 x bekeken

Dierentuin voert zeesterren gelatinepudding

Dierverzorgers van Burgers' Zoo in Arnhem hebben een gelatinepudding ontwikkeld, waarmee zogenoemde doornenkronen gevoerd kunnen worden.

Doornenkronen zijn giftige zeesterren, die wegens hun vraatzucht vrijwel nergens in aquaria worden gehouden.
Burgers' laat dinsdag als eerste diergaarde in Nederland vier doornenkronen los in een aquarium waar al eveneens giftige koraalduivels leven. De zeesterren verslinden in het wild hele koraalriffen. In de Arnhemse dierentuin krijgen zij pudding te eten, die wordt uitgesmeerd over dode koraalskeletten. De directie van de dierentuin is opgetogen dat de doornenkronen op deze manier toch getoond kunnen worden, want het zijn volgens een woordvoerder spectaculaire dieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.