Home

Achtergrond 19 reacties

Dierenpartij: stop muskusrattenvangst

De Partij voor de Dieren in de provincie Flevoland vindt dat er moet worden gestopt met de bestrijding van muskusratten.

Volgens de partij blijkt uit onderzoek dat geen nut en noodzaak is aangetoond van de bestrijding van muskusratten. Daarnaast zouden veel andere dieren in de klemmen voor de muskusratten terecht komen. "Gezien de kosten van de bestrijding kan beter worden gestopt met de bestrijding. Er moet wel worden onderzocht welke gevolgen het heeft en ook hoe dijken op een andere manier beschermd kunnen worden", aldus de partij.

Muskusratten worden gevangen omdat ze in dijken graven en daarmee de veiligheid van de waterkeringen in gevaar brengen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gaatze

  ze moeten eerst die lui van de pvdd maar eens vangen... praten we dan verder

 • no-profile-image

  henk

  Linda je zou ze maar net als ik in de tuin hebben. Woon midden in de nieuwbouw. Ze maken alles kapot en heeft madam wel eens gedacht aan haar hondje dat de hele dag binnen moet zitten om dat ze zonodig moet werken en aan al die vissen, konijnten e.d die in de vieze stad in kleine hokjes zitten om zgn als gezelsschapsdier door het leven te gaan. Licht hier de pvd maar eens over in maar dat durf je niet want dan kom je de burger aan het gevoel.

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  PvdD Belangeloos ??????
  Waardeloze geldverspilling van mensen die driehoog achter op een flatje zitten.
  Boerenland is ook natuur !!!

 • no-profile-image

  freek

  muskusratten lekker laten gaan krijgen ze in de steden ook lekker last,sloot kanten die instorten door alle tunnels.
  wie weet misschien stort dat hele binnenhof in. lol

 • no-profile-image

  trekkerchauffeur

  Als deze madam ook eens met haar trekker in de sloot was gekukeld door graafpartijen van deze schatjes dan piepte ze wel anders.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Eigenlijk ben ik het in het kader bezien van de zaken zoals die nu in NL plaatsvinden wel met de PvdD eens, je creeert zo snel een overloopgebied, de oude Zuiderzee komt dan weer terug. Persoonlijk vind ik het een lelijk gezicht al die windmolens gezien vanaf onze Veluwerand, dus loslaten en niet vangen.
  Hoeven er ook niet 70.000 ja ja lees het goed... ZEVENTIGDUIZEND vrachten grond vervoerd te worden zoals in de Biesbosch...
  Ik denk dat Willem IV mijn standpunt zal onderschrijven...
  ((Leeghwater draait zich in zijn graf om maar ja....))
  De macht ligt toch al bij RADAR, PvdD dus waarom niet gaan meeheulen, waren we als nederlanders generiek in WO II ook sterk in...

 • no-profile-image

  linda

  de wrede vangmethoden van de dwergbevers -HET ZIJN NAMELIJK HELEMAAL GEEN RATTEN!!!- moet stoppen. de dieren verdrinken langzaam, de pootjes helemaal kapot gekrabt om te ontsnappen uit de vangkooi en die klemmen zijn helemaal bruut, plus niet selectief. de schade is op andere manier te bestrijden, onderzoek heeft dit bewezen.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  hmmmm Linda, jullie willen de dieren toch verheven tot het nivo van de mens. Als jij die lieve dwergbevers dan eens leerdt, dat je voor het graven waar dan ook eerst een vergunning moet aanvragen zijn we op de goede weg. Tot die tijd gaan we die lieve bevers gewoon verzuipen, aangezien ons land anders binnen no-time onder water staat. Toch zielig voor al die andere dieren die dan verdrinken.

 • no-profile-image

  L. van der Linden

  De partij vindt niet dat er nu ineens overal gestopt moet worden met de bestrijding: het gaat erom dat er in bepaalde gebieden proefgewijs gestopt moet worden met de bestrijding om vervolgens te bekijken watvoor impact het heeft.

  In Duitsland is, afgezien van 1 staat, overal gestopt met de bestrijding. Ze hebben daar geen nadelige gevolgen ondervonden.

  "Muskusratten worden gevangen omdat ze in dijken graven en daarmee de veiligheid van de waterkeringen in gevaar brengen". De onderzoeksrapporten tonen juist aan dat er GEEN schade is aan waterkeringen.

 • no-profile-image

  reintje

  pvdd moet eens stoppen om dit soort onzin te publiceren en eerst eens nadenken wat de gevolgen kunnen zijn.kijk maar eens wat er gebeurd is met de weidevogel en wildstand in zijn algemeen in nederland de laatste 4jaar. Mede door toedoen van o.a. 3 jaar bescherming van vos op veel plekken weidevogels nog nauwlijks voorkomen.En dan wil ik het nog niet eens hebben over de patrijzen en de fazant. Hier in mijn omgeving vinden wij regelmatig kievieten met afgebeten kop. het overige standwild heeft hij al op.Er zijn nu eenmaal dingen die je moet regeleren om de balans te houden.

 • no-profile-image

  een mensenvrien

  moet dit nog serieus genomen worden ?
  Zo valt deze partij wel erg door de mand

 • no-profile-image

  J

  Het is echt onzin dat iedereen zo vreselijk bang is voor muskusratten. Het fabeltje dat muskusratten een gevaar voor de nationale veiligheid zijn is uit de lucht gegrepen.
  Dat blijkt notabene uit het onderzoek (in opdracht van de muskusrattenbestrijding!), er zijn helemaal geen dijken ingestort door muskusratten! En omdat er afentoe een boer met z'n tractor wegzakt vindt men het acceptabel dat deze dieren (en anderen) op afschuwlijke manier gedood worden.
  Normen en waarden zijn ver te zoeken bij de mensen die geen respect kunnen opbrengen voor andere wezens. Gelukkig is er de PvdD die belangenloos opkomt voor de rechten van dieren in plaats van economie altijd maar voorrang te geven.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Houd de dierenpartij zich nu ook al bezig met schhadelijk wild. Ik dacht dat goedvissen in een kom hun speerpunt was.

 • no-profile-image

  niels

  het gaat er niet om of het wel of geen ratten zijn maar wat voor schade ze aan richten

 • no-profile-image

  Kees

  Als trekkerchauffeur daadwerkelijk met zijn trekker in de sloot is gevallen doordat hij in het nest van een muskusrat is gereden, geeft dat al aan dat de huidige muskusrattenbestrijding nutteloos is. De diertjes blijven zich toch wel voortplanten. Laten we de miljoenen aan belastinggeld liever besteden aan het verharden ven de dijken, zodat ze geen kans krijgen om te graven.

 • no-profile-image

  trekkerchauffeur

  Beste Kees, nadat de muskusratten door het waterschap gevangen waren was de overlast voorbij. En "J", je zakt met de trekker niet zomaar weg, maar met één wiel aan de slootkant. En vervolgens kiepert de trekker met aangekoppelde machine om. En als het niet uit maakt dat "af en toe een boer wegzakt" dan haal de wildrasters langs de wegen weg. Het maakt dan ook niet uit "als af en toe een automobilist tegen een boom parkeert". Liever een kapotte auto dan dood wild, of niet?

 • no-profile-image

  Red Dear

  Vanavond komt de grootste RAT bij Pauw en Witteman.... Madam herself, ene
  Antoiratte Hertsenberg

 • no-profile-image

  c

  tjonge jonge, tis eigenlijk te zot om er woorden voor vuil te maken, dit hadden ze in 1953 moeten verkondigen de pvdd, dan werden ze hoogstpersoonlijk opgeladen door de mensen uit zeeland om de dijken dicht te gooien. dit krijg je er nou van dat de domme jan met de pet is gaan studeren en alles uit gaat maken. in een ander forum hebben ze mij dan wel voor domme boer uitgemaakt maar met mijn las diploma weet ik dan toch nog meer

 • no-profile-image

  janzondervrees

  Stop de dierenpartij !!!!
  Ze vangen alleen maar subsidie en belastinggeld.
  En voor de rest doen ze helemaal niks voor de samenleving.
  Alleen haat zaaien.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.