Home

Achtergrond 170 x bekeken

Dertien besmettingen met Q-koorts in Nijmegen

Dertien cliënten en medewerkers van de GGZ-instelling aan de Nijmeegse Baan in Heilig Landstichting hebben de zogenoemde Q-koorts opgelopen.

Een aantal van hen ligt in het ziekenhuis. Nog eens zeventien mensen vertonen symptomen, maar moeten verder worden onderzocht om vast te stellen of zij ook zijn besmet. Dat heeft de GGD regio Nijmegen vandaag laten weten.

De GGD Regio Nijmegen zoekt de verspreiding in de GGZ-instelling in enkele schapen en een lammetje die op het terrein van de kliniek hebben gestaan. De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) denkt eind mei zeker te weten of deze dieren de ziekmakende bacterie bij zich droegen. De beesten zijn in afzondering geplaatst.

Lees ook Vier nieuwe gevallen van Q-koorts in Nijmegen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.