Home

Achtergrond 338 x bekeken

Deere kampt met gebrek aan onderdelen

Trekkerfabrikant John Deere heeft dit jaar te kampen met sterk stijgende grondstofkosten en een gebrek aan onderdelen en componenten.

Deze factoren drukken de winstgroei. Het mechanisatieconcern liet daarom deze week een verwachte verhoging van de winstverwachting achterwege.

Bovendien viel de winst van John Deere in het tweede kwartaal van dit boekjaar net iets lager uit dan analisten vooraf hadden voorspeld. Dit werd op de aandelenbeurs flink afgestraft. De beurswaarde van het concern daalde na de cijferpresentatie met bijna 10 procent. Ook de concurrenten Case New Holland en Agco (onder meer Fendt en Massey Ferguson) zagen hun beurskoersen woensdag flink dalen.

Met een verhoging van de omzetverwachting van 17 naar 20 procent dit boekjaar kon John Deere het koersverlies niet voorkomen. Met name buiten Noord-Amerika wordt een sterke groei gerealiseerd. Dit heeft tot gevolg dat de verkopen van het mechanisatieconcern dit boekjaar voor het eerst groter zijn op de zogenoemde internationale markten dan de omzet in de Verenigde Staten en Canada.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.