Home

Achtergrond

Deen en Coop promoten oranje paprika

De promotie van oranje paprika start komende week bij de supermarktketens Deen en Coop.

Vanaf 19 januari bieden Deen en Coop oranje paprika en alle andere kleuren in de verpakking van Colourfultaste.nl-verpakking. Colourfultaste is de promotiecampagne voor Nederlandse paprika. Het initiatief daarvoor ligt bij de Nederlandse telers.

Consumenten kunnen naar de gelijknamige website gaan, en zodoende meedoen aan spel- en winacties. Door het insturen van verpakkingscodes maken consumenten kans op prijzen.

Vanaf 21 mei vinden in ongeveer 40 grotere filialen van Coop en in 42 filialen van Deen proeverijen plaats. Aan de consumenten worden verse stukjes paprika aangeboden en worden recept- en bereidingstips verstrekt. De recepten zijn ontwikkeld door culinair advies bureau Vreedenburg.

De huisbladen van Deen en Coop besteden gedurende de zomer bovendien aandacht aan oranje paprika. Deen, Coop en Jumbo organiseren tijdens de zomermaanden in overleg met de verkooporganisaties van telers aanbiedingen in hun winkels.

Gisteren overhandigde teler Ard Ammerlaan aan Sjaak Sies van de Stichting Voedselbank Nederland Nederlandse oranje paprika's. De stichting verwerkt in 14 duizend voedselpakketten de oranje paprika's.

Bekijk hier de fotoreportage

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.