Home

Achtergrond

De Ruiter opent nieuw R&D-gebouw

De Ruiter Seeds heeft gisteren de 'seed and young plant health' conferentie aangegrepen om het nieuwe gebouw voor onderzoek en logistiek feestelijk te openen.

De uitbreiding van 4.000 vierkante meter lijkt op het eerste gezicht misschien ambitieus, maar dat dachten velen tien jaar geleden ook toen deze vestiging in Bergschenhoek werd geopend, aldus R&D directeur Pim Lindhout in zijn toespraak. Hij twijfelt er niet aan dat de ruimte heel snel nodig zal blijken te zijn.

Na de overname door Monsanto wordt De Ruiter Seeds het onderdeel voor de bedekte teelten en zullen de glasgroentenactiviteiten van Seminis worden overgenomen. Seminis zal zich richten op vollegrondsteelten. De verkoop van De Ruiter Seeds aan Monsanto zal waarschijnlijk half juni zijn beslag krijgen, aldus Gianni Bernardotto de directeur marketing & Sales van De Ruiter Seeds. Tot die tijd opereren beide bedrijven nog volledig los van elkaar.

Dit was de tweede officiële opening voor De Ruiter in drie weken tijd. Op 28 april vond de officiële opening plaats van de nieuwe vestiging in Shougang (provincie Shandong) in het zuidoosten van China. In China neemt de vraag naar naar hoogwaardige groente snel toe. In de vestiging vindt screening en demonstratie van rassen plaats. Voor zaadbehandeling, opslag en internationale distributie blijft de vestiging in Bergschenhoek het mondiale centrum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.