Home

Achtergrond 164 x bekeken

Danone zoekt vreedzame oplossing met Wahaha

Het Franse zuivel- en voedingsconcern Danone zoekt een vreedzame oplossing voor de crisis met de Chinese partner Wahaha.

De twee bedrijven proberen het eens te worden over een waardebepaling voor hun gezamenlijke bedrijf waarna Danone er uit kan stappen. Dat meldt de Franse zakenkrant Les Echos.

Danone en Wahaha zijn al meer dan een jaar in een zwaar conflict verwikkeld over hun flessenwaterbedrijf in China nadat de Chinese partner zelf onder het merk Wahaha water op de markt is gaan brengen. Inmiddels lopen er bij rechtbanken in China, Frankrijk en de VS zo'n 25 rechtszaken tussen beide partijen. Danone zou nu echter snel een einde aan het conflict willen maken door haar belang helemaal of in ieder geval grotendeels op te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.