Home

Achtergrond 3 reacties

Danish Crown snijdt drastisch in capaciteit

Een sterk dalend aanbod aan vleesvarkens veroorzaakt een acute overcapaciteit in de slachterijen van Danish Crown.

Het concern is daarom genoodzaakt de verwerking fors te beperken. Afgelopen week werd deze al met 10 procent teruggeschroefd en volgende week met 20 procent.

Volgens Danish Crown is het een tijdelijke maatregel. Het bedrijf denkt dat de aanvoer binnen afzienbare tijd weer aantrekt. Niettemin erkent het concern dat de aanpassing van de capaciteit te maken heeft met de algeheel teruglopende tendens die de Deense vleesvarkensstapel laat zien.

Dit voorjaar stonden er 10 procent minder varkens op stal dan een jaar geleden. "Daarmee zien we de consequenties van de langdurige en diepe crisis in de varkenshouderij," stelt marktanalist Karsten Fleming van brancheorganisatie Danish Meat Association vast.

Fleming meent dat het slinkende aanbod bovendien wordt versterkt door factoren, zoals het warme weer waardoor de varkens minder hard groeien dan normaal en de verwachting bij de leveranciers dat de vleesprijs zich binnenkort flink zal herstellen. Daardoor houden veel boeren de varkens zoveel mogelijk vast om van dat herstel te profiteren. Tegelijkertijd worden nu een hoop bedrijven overgenomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DJ

  Zijn er niet een groot aantal boeren gaan lopen bij deze cooperatie?

 • no-profile-image

  klein boerke

  Ja ja ja bla bla bla,aan de belangrijkste reden wordt gemakshalve maar voorbij gegaan.hoe kon het toch gebeuren dat de slachterijen vette winsten behaalden(zie Cijfers Vion) ende boeren grote verliezen !!!! Wel dan is dit onder het gevolg stoppen van boeren capis! lol.Hoop voor de overblijvende boeren dat die ,,faire,, slachterij de VION er iets van opsteekt en tevreden is met eerlijk alles delen............................denk nie helaas,aandeelhouders belangen ge kent de wel. sterkte

 • no-profile-image

  vd brink

  Tja, komt hier ook, als onze betrouwbare regering de meeste boeren heeft weggejaagt en koud heeft gesaneerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.