Home

Achtergrond

Dag van het Park lokt velen het groen in

Naar schatting tussen de 140.000 en 175.000 mensen hebben vandaag de Dag van het Park bezocht.

De hele dag stonden tweehonderd parken in 65 Nederlandse gemeenten bol van de activiteiten. Initiatiefnemer de ANWB riep de dag in het leven om het groen in de stad meer te benadrukken. De gemeenten gebruikten de dag om hun groenvoorzieningen onder de aandacht te brengen.

De aftrap voor de vierde editie van de Dag van het Park had begin van de middag plaats in het Amsterdamse Cultuurpark Westergasfabriek. Hier konden bezoekers al vanaf 's ochtends vroeg terecht voor onder meer een vogelexcursie en andere rondleidingen. In het Rotterdamse Zuiderpark kwamen manden met proviand tevoorschijn voor het Nederlands record picknicken. Tijdens optredens van Glennis Grace en Yes-R vleiden 649 mensen zich neer op het gras voor een picknick.

Verder deden onder meer Maastricht, Nijmegen, Arnhem, Den Haag, Amstelveen, Deventer, Haarlem, Maarssen, Vlaardingen en Zwolle mee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.