Home

Achtergrond 316 x bekeken 4 reacties

DDB voert morgen acties bij DOC Kaas

De melkveehoudersorganisatie Dutch Dairymen Board (DDB) gaat morgen acties voeren bij de zuivelfabriek DOC Kaas tegen de in haar ogen veel te lage melkprijs.

Zij hield afgelopen dinsdag ook al acties bij Friesland Foods in Nijkerk. Daar kwamen 1.200 DDB-leden op af. De DDB vindt dat melkveehouders een melkprijs van minimaal 40 cent per kilo moeten krijgen, omdat de kostprijs van melk boven 50 cent per kilo ligt.

Melkveehouders ontvangen nu bij hun zuivelfabrieken 29 tot 35 cent per kilo als voorschotmelkprijs. Hoeveel melkveehouders er naar DOC kaas gaan, kan de DDB nog niet zeggen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  om 40 cent te beuren moet je aan van bakel gaan leveren,dan kun je gewoon thuis blijven en je werk doen i.p.v. te demonstreren en melkauoto,s leeg te laten lopen het lijkt nergens op!!!!!!

 • no-profile-image

  boter

  de kostprijs is boven de 50cent dus we willen 40cent? dan zou ik om te beginnen maar eens 60cent vragen. op school niet opgelet zeker!

 • no-profile-image

  Student

  WEl wel een boterberg heeft een kostprijs van 50cent nou dan had ik neti eens meer heoven overwegen en had bij mij allang het bord van te koop in de tuin gestaan, leiver vrijwillig een bord in de tuin zetten dan door de bank gedwongen worden want als uw kostprijs werkelijk 50 cent is, dan klopt er iets niet bij de ondernemer in u!

 • no-profile-image

  onderneem-STER

  Ooit gehoord van een contract? Opzegtermijn van bijv. 2 jaar?
  Waarom lijkt dat nergens op? Je mag als melkveehouder toch wel van jouw eigen cooperatie eisen dat ie scherp onderhandeld voor jou en niet alleen voor hun eigen portemonnee. De actie is bedoeld om de eisen kracht bij te zetten.
  Als van bakel niet zo kapitaal krachtig was geweest, maar "gewoon" een doorsnee melkveehouder die zelf aan de cooperatie leverde, dan had hij vermoedelijk zelf wèl meegedaan aan deze actie.

Of registreer je om te kunnen reageren.