Home

Achtergrond 145 x bekeken

Crisisberaad in Caracas over voedselprijzen

Afgezanten uit 26 landen in Latijns-Amerika en het Caribische gebied komen vandaag in Caracas bijeen voor overleg over de stijgende voedselprijzen.

De deelnemers hopen in de Venezolaanse hoofdstad met een gezamenlijk standpunt te komen voorafgaande aan de grote internationale top over de voedsel- en energiecrises die dinsdag in Rome onder auspiciën van de Verenigde Naties begint.

De prijzen van voedsel zijn in slechts drie jaar tijd met meer dan 80 procent gestegen, heeft de Wereldbank berekend. Die instelling heeft aangedrongen op "duidelijke plannen voor actie''. Voedsel blijft voorlopig duur, want de vraag ernaar in rijkere landen blijft stijgen en de productie- en transportkosten nemen nog steeds toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.