Home

Achtergrond 229 x bekeken

Costa Rica wil nationale CO2-uitstoot compenseren

Costa Rica wil proberen als eerste land ter wereld CO2-neutraal te worden.

Daarom plant het land dit jaar zeven miljoen bomen aan die net zoveel broeikasgassen moeten opnemen als Costa Rica uitstoot, aldus minister Robert Dobles (Energie en Milieu) gisteren.

Het zou volgens Dobles betekenen dat er voor iedere Costaricaan anderhalve boom staat. In 2007 plantte het land vijf miljoen bomen. "Klimaatverandering is de belangrijkste bedreiging voor de mensheid, maar desondanks kan de wereld het nog steeds niet eens worden over hoe dit probleem moet worden aangepakt'', aldus Dobles.

Ook zei hij dat met name ontwikkelde landen en opkomende landen als China en India verantwoordelijk zijn voor het grootste gedeelte van de uitstoot van broeikasgassen, maar "dat betekent niet dat een land als Costa Rica niets moet doen, integendeel''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.