Home

Achtergrond 165 x bekeken

Collectieve sector aantrekkelijk voor vrouwen

De collectieve sector staat er goed voor in de concurrentieslag om personeel.

Voor vrouwen en laagopgeleiden is werken bij de overheid, in de zorg of het onderwijs financieel aantrekkelijk. Ook als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden zoals spaar- en verlofregelingen scoort de sector goed.

Dat bljkt uit een rapport van de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek. Voor hoogopgeleide mannen van middelbare leeftijd blijft het salaris in de collectieve sector juist achter bij dat in het bedrijfsleven. Maar in deze tijd van personeelsschaarste zullen werkgevers het bij hun zoektocht naar personeel steeds meer moeten hebben van andere groepen die zich op de arbeidsmarkt aandienen, aldus OSA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.