Home

Achtergrond 156 x bekeken

China rouwt om aardbevingsslachtoffers

China is vanochtend een periode van drie dagen nationale rouw begonnen om de tienduizenden slachtoffers te herdenken van de aardbeving die het zuidwesten van het land een week geleen trof.

Militairen rezen zoals elke dag de vlag op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking, maar hingen het doek toen halfstok, was op de staatstelevisie te zien. Enkele duizenden mensen woonden de ceremonie bij.

In het hele land zullen Chinezen om precies 14.28 uur (08.28 uur Nederlandse tijd) drie minuten stil zijn. Dat was het exacte tijdstip waarop de aardbeving met een verwoestende kracht van 7,9 op de schaal van Richter toesloeg in de provincie Sichuan. De tour van de Olympische vlam door China is drie dagen stilgelegd.

Het dodental van de aardbeving steeg zondag tot bijna 32.500. De autoriteiten lieten eerder weten dat dit nog kan stijgen naar 50.000. Naar schatting 4,8 miljoen mensen werden door de aardbeving dakloos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.