Home

Achtergrond

China evacueert bijna 200.000 mensen bij dam

In het zuidwesten van China zijn zaterdag nog eens 200.000 mensen geëvacueerd. Ze bevonden zich in een gebied dat overstroomd dreigt te worden door water uit een meer dat is ontstaan na de aarbeving.

Bewoners rond de stad Mianyang zijn naar hoger gelegen gebieden gebracht. Intussen zijn militairen er in geslaagd een kanaal te graven waardoor het water gecontroleerd uit het overvolle meer kan lopen. Als dat gebeurt zou het risico van een rampzalige overstroming zijn afgewend, aldus functionarissen.

De autoriteiten brengen inwoners van de vallei achter de dam op de hoogte van de evacuatie door middel van de media en door bijeenkomsten op straathoeken. Veel van de geëvacueerde inwoners zijn vermoedelijk al naar gebieden hogerop heuvels gegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.