Home

Achtergrond 975 x bekeken

Caviaopvang kwaad weg uit Drenthe

De caviaopvang in Westervelde (Drenthe) vertrekt kwaad naar Friesland. De opvang stelt door de gemeente Noordenveld te zijn weggepest uit Westervelde.

”Na tien jaar vechten ben ik het helemaal zat”, aldus voorzitter Silvia Flantua van de Stichting Cavia.
De stichting heeft in heel Nederland en zelfs in België en Duitsland opvanglocaties voor cavia’s die door fokkers en particulieren in de vrije natuur worden gedumpt. Het hoofdkantoor staat in Westervelde. De stichting heeft in het Friese Bakkeveen een boerderij gekocht waar het nieuwe hoofdkantoor wordt gevestigd en plaats is voor maximaal 120 cavia’s.

Wethouder Jacob Dam van de gemeente Noordenveld stelt dat van ”wegpesten” geen sprake is. De stichting had een milieuvergunning voor de opvang van maximaal vijftig cavia’s. De caviaopvang ving echter meestal meer dieren op. De gemeente legde daarom dwangsommen op. Aan die conflicten komt door de verhuizing een einde.

”Het is jammer dat Flantua Westervelde verlaat, maar misschien is het maar beter ook, want ze week af van de toegestane aantallen cavia’s”, aldus Dam. Op het hoogtepunt ving Flantua naar eigen zeggen in Westervelde 410 cavia’s op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.