Home

Achtergrond 163 x bekeken

Cao-overleg streekvervoer levert niets op

Er komt voorlopig geen einde aan de acties in het streekvervoer.

Het overleg tussen de vakbonden en de werkgevers heeft vandaag niets opgeleverd, zo hebben beide partijen gemeld. Er is ook geen afspraak voor een vervolgoverleg gemaakt.

Net als dinsdag en woensdag staken de buschauffeurs in het streekvervoer donderdag tussen 09.00 en 16.00 en na 19.00 uur. Zij eisen een goede cao. In de spits rijden zij wel, om de scholieren die eindexamen doen niet te duperen.

"We wisten van tevoren dat het woensdag geen onderhandelingsgesprek zou zijn'', aldus Janny Koppens van FNV Bondgenoten. De werkgevers zouden een toelichting geven op hun laatste bod. Die toelichting heeft niets veranderd aan de mening van de bond dat het bod te mager is. Wat FNV Bondgenoten betreft is er geen aanleiding de onderhandelingen te hervatten.

Volgens haar CNV-collega Wyb Kusters zijn de werkgevers zelfs niet bereid om informeel, achter de schermen naar oplossingen te zoeken. "We zijn geen millimeter tot elkaar gekomen.''

De werkgevers vinden dat de bal nu bij de bonden ligt, aldus een woordvoerster. De busbedrijven hebben op alle mogelijke manieren handreikingen gedaan, maar de bonden willen niet praten.

Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) stelde afgelopen weekeinde de partijen voor een mediator in te schakelen. De werkgevers staan daar wel positief tegenover. De bonden hebben haar daarover nadere vragen gesteld die zij eerst beantwoord willen zien.

De cao-onderhandelingen in de sector liepen begin april vast. Als er geen oplossing voor het conflict komt, zetten de chauffeurs hun actie volgende week voort op dezelfde wijze: op dinsdag, woensdag en donderdag wel rijden in de spits, niet daarbuiten. Vanaf 1 juni dreigt een staking voor onbepaalde tijd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.