Home

Achtergrond

Campina start Schoolfruitproef

Zuivelonderneming Campina start een proef met het beleveren van 36 basisscholen met fruit.

Dat maakt de onderneming bekend. In de proef worden circa 1.350 kinderen dagelijks voorzien van verpakkingen gesneden fruit.

Campina heeft al een netwerk waarbij het 110.000 kinderen op drieduizend scholen voorziet van schoolmelk. De zuivelonderneming verwacht het schoolfruitexperiment via dit netwerk te kunnen laten verlopen.

Volgens Campina hebben scholen in de regio Rotterdam, Ridderkerk, Katwijk en Wassenaar positief gereageerd op het initiatief. De ouders bleken bereid een betaald abonnement af te nemen voor 65 cent per fruitportie van 70 gram fruit. Het fruit is gesneden in een melange van rode en groene appels en met druif en appel.

Campina kon vandaag niet verder reageren op het initiatief. Ook bij AGF Promotie Nederland (AGFPN) was niemand beschikbaar. Zij trekken het schoolfruitproject Schoolgruiten met subsidie van de Europese Unie.

In Brussel wordt momenteel juist gewerkt aan een voorstel om schoolfruit in Europa te stimuleren. Daartoe heeft de commissie de lidstaten gepeild over hoe zo’n stimuleringsbeleid eruit moet zien. De Europese partijen in de teelt en handel gaven aan een aktief stimuleringsbeleid te willen.

Of registreer je om te kunnen reageren.