Home

Achtergrond 188 x bekeken

Cameratoezicht in alle treinen NS

Alle treinen van de Nederlandse Spoorwegen krijgen de komende jaren cameratoezicht.

De videocamera’s komen in al het nieuwe materieel dat de spoorwegen de komende tijd laten bouwen. Bestaande treinen krijgen camerasystemen zodra ze aan de beurt zijn voor renovatie. Dat meldt de Volkskrant woensdag. Een woordvoerder van de NS heeft het bericht bevestigd.

Volgens de woordvoerder is cameratoezicht steeds meer gemeengoed in het openbaar vervoer. Trams, bussen en metrolijnen zijn er vaak al mee uitgerust. ”We willen graag nog even terugzien wat er in een trein is gebeurd”, aldus de zegsman.
De NS introduceert eind 2008 de nieuwe Sprinter op het spoornet. Er gaan 99 van deze stoptreinen rijden, allemaal voorzien van videosystemen. Ook in de nog te

ontwikkelen nieuwe Intercity’s worden camera’s geïnstalleerd. De reeds bestelde nieuwe dubbeldekkers die dit jaar worden geleverd hebben geen videotoezicht. De order was al enige tijd geleden gedaan.

Jaarlijks wordt de NS geconfronteerd met 4400 gevallen van wangedrag en vernieling door reizigers. Daarnaast zijn er zeshonderd ’ernstige incidenten’, waarbij geweld wordt gebruikt. De NS vervoert 350 miljoen reizigers per jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.