Home

Achtergrond 197 x bekeken 2 reacties

Bush wil honderden miljoenen voor voedselcrisis

De Amerikaanse president Bush heeft het Congres gevraagd om 770 miljoen dollar (500 miljoen euro) voor de strijd tegen de voedselcrisis.

Met het geld moeten de sterke prijsstijgingen van voedsel worden bevochten en worden voorkomen dat er meer gewelddadigheden ontstaan door honger.

"Met de nieuwe fondsen voor de internationale strijd die ik vandaag bekendmaak, sturen we een duidelijke boodschap aan de wereld dat Amerika de strijd tegen de honger de komende jaren zal leiden'', verklaarde Bush donderdag. Het nieuwe geld komt nog bovenop de eerdere 200 miljoen die het Witte Huis vrijmaakte voor de strijd tegen honger.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gli

  Prachtig dat Bush de hongerigen te eten wil geven. Wellicht voert hij aan dat de oorzaak is dat de WTO, de wereldvrijhandel onvoldoende is doorgevoerd. Nu gaat hij, veronderstel ik, buiten de WTO om, ondersteuning verlenen. Hoe dit uitpakt voor de Amerikaanse producenten is afwachten. Dan moet je weten op welke wijze de hongerigen worden ondersteund. In elk geval is dit geen wereldvrijhandel. Voedsel is ook totaal ongeschikt om aan de totale vrijhandel over te laten. De gevolgen zijn dan tweeërlei: Doorgaande uitzonderlijke schaalvergroting en perioden van voedselschaarste, dus honger en kans op voedselrellen en oorlogen om eten. En dat zijn pas echte problemen!!
  Maar de wereldleiders zullen er wel anders over denken.

 • no-profile-image

  boerinne

  Hoe hypocriet kan Bush zijn? In eigen land zijn een heel groot van zijn onderdanen afhankelijk van "voedselbanken" en dan groot meneer spelen naar arme landen. Verder zal het er wel op neer komen, dat Amerikaans producten, uit de overproduktie, gedumpt zullen gaan worden om de wereldmarkten. "Eerlijke concurrentie", dat is iets waar onze meneer Bush nog nooit van heeft gehoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.