Home

Achtergrond 162 x bekeken

Brussel wil meer vrijhandel met India

De Europese Commissie is blij met de Indiase voorstellen voor een vrijhandelsakkoord, maar had liever verdergaande maatregelen gezien.

Dat meldde een woordvoerder vandaag.

Beide partijen hebben afgesproken dat zij tarieven opheffen op 90 procent van hun producten. Volgens een woordvoerder hoopt de Commissie binnen twaalf tot achttien maanden opnieuw onderhandelingen te kunnen voeren om de markten verder te openen.

Eurocommissaris Peter Mandelson (Handel) probeert met verschillende Aziatische landen bilaterale handelsovereenkomsten te sluiten. Hij hoopt hiermee nieuwe afzetmarkten voor Europese producenten aan te boren.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU gaven in april vorig jaar toestemming om onderhandelingen met India te beginnen. Momenteel is de EU India's grootste handelspartner, goed voor ongeveer 1 miljard euro per week.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.