Home

Achtergrond

Brussel blij met toegang tot Myanmar

EU-commissaris Louis Michel (Ontwikkelingshulp) verwelkomt de indicaties voor ruimere toegang voor hulporganisaties in Myanmar.

Vandaag meldde de Franse organisatie Médicins du Monde dat het maandag zelf goederen mag gaan uitdelen. Tot dusver was dat verboden in het gebied waar tienduizenden doden vielen door een cycloon.
"Honderdduizenden levens zijn nog in de waagschaal. Een grote internationale hulpactie is nodig'', zei de Belgische commissaris vandaag. De Europese Commissie trok 2 miljoen euro uit. "De Europese Commissie wil meer doen, maar de hulpgoederen hebben weinig nut zonder professionele begeleiding ter plaatse.''

Een medewerker van Michel in het rampgebied kreeg te horen dat er 40.000 doden zijn gevallen in het Deltadistrict, waar de cycloon twaalf uur raasde. De vele lijken in het water leiden tot ziektes, die nu de overlevenden bedreigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.