Home

Achtergrond

Bouwlust zet door

De bouwlust in de Nederlandse land- en tuinbouw lijkt zich voort te zetten. In januari en februari van 2008 werden in de glastuinbouw 31 bouwvergunningen verleend. Dat is 19 procent meer dan in de eerste twee maanden van 2007.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook de bouw in de veehouderij zit in de lift. Ten opzichte van de eerste twee maanden van 2007 steeg het aantal vergunningen begin dit jaar met 15 naar 244.

Vorig jaar was er al sprake van een bouwmanie in de Nederlandse land- en tuinbouw. Met name in de glastuinbouw was de groei opvallend sterk. In die sector werd in 2007 voor 278 miljoen euro gebouwd, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2006 (137 miljoen). Bij de veehouders was vorig jaar 533 miljoen euro gemoeid met de bouw van schuren en stallen, 87 miljoen meer dan het jaar ervoor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.