Home

Achtergrond

Bos grijpt in bij onderzoek naar woekerpolissen

Minister Wouter Bos (Financiën) is diep teleurgesteld in het eerste conceptrapport van het onderzoek naar de woekerpolissen, de beleggingsverzekeringen waar mogelijk hoge kosten aan verbonden zijn.

De resultaten waren volgens hem onvoldoende om consumenten inzicht te geven in de beleggingsverzekeringen en de kosten ervan. De onderzoekers hebben van Bos twee weken extra de tijd gekregen om "met een goed rapport te komen''.

Bos heeft de Tweede Kamer vandaag geïnformeerd. Het feitenonderzoek zou na verscheidene vertragingen eind deze maand klaar zijn.
Toen hij het concept-rapport las, besloot Bos in te grijpen, zei de minister van Financiën dinsdag tegen de informatiezender RTL Z. "Iedereen met een polis moet kunnen zien of hij de klos is,'' aldus Bos. Volgens hem schiet het rapport daarin te kort. "Het geduld raakt gewoon een keer op,'' aldus Bos.

De Consumentenbond is ,"redelijk onthutst'' over het uitstel dat Bos de onderzoekers geeft, maar is tegelijkertijd blij dat hij "nu aangeeft dat hij een rol heeft'' in deze kwestie, zo liet een woordvoerster van de bond weten. "We zijn blij dat hij een oplossing wil zoeken voor gedupeerde consumenten, maar zullen hem op zijn woorden vastpinnen. Als er over twee weken geen onderzoek ligt, is de Tweede Kamer aan zet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.