Home

Achtergrond 171 x bekeken

Boeren kunnen opgewekte energie makkelijker kwijt op net

Boeren krijgen meer mogelijkheden om zelf opgewekte energie, bijvoorbeeld uit biomassa en windmolens, af te zetten op het net.

Netbeheerder TenneT gaat de komende jaren het hoogspanningsnet uitbreiden en het net verzwaren. Dat is nodig om aan de energieeisen in de komende dertig jaar tegemoet te komen. Dat blijkt uit het Kwaliteits- en Capaciteitsplan 2008-2014.

Sinds de liberalisering van de energiemarkt zijn er veel meer energiecentrale bijgekomen. Daarnaast is gekeken naar de trend van energieopwekking door boeren. Het grootste probleem daarbij is nu nog de afzet, maar door de uitbreiding van het net is er straks meer ruimte om de energie af te zetten.

TenneT is begonnen met het aanleggen van nieuwe verbindingen in het noorden van het land en in Zeeland. In de rest van het land zijn er plannen voor verzwaring van het net.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.