Home

Achtergrond 1 reactie

Bloemenveiling klaagt over verpakkingsbelasting

De verpakkingsbelasting is een typische vorm van zinloze regelgeving van de overheid.

Dat stelde bestuursvoorzitter Gerrit Ravensberg van bloemenveiling FloraHolland vandaag tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

FloraHolland, begin dit jaar ontstaan na een fusie tussen Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland, is de grootste veiling van snijbloemen en planten ter wereld. Vorig jaar verhandelden de gezamenlijke bloemenveilingen voor ruim 4 miljard euro aan bloemen en planten, een stijging van 4,4 procent.

"Wij kunnen de belasting niet doorberekenen aan de klant, zoals de supermarkten doen, omdat we niet direct leveren aan de consument'', aldus Ravensbergen. Hij pleit dan ook voor vrijstelling van de belasting.

De belasting is voor de veiling extra vervelend omdat het moeilijk te herleiden is welke bloemen en planten voor de Nederlandse markt bestemd zijn en welke voor het buitenland.

Volgens Ravensbergen leidt de verpakkingstaks dan ook alleen maar tot extra kosten en levert het de overheid weinig op. De heffing is begin dit jaar ingevoerd om de afvalberg kleiner te maken en het gebruik van milieuvriendelijke materialen te stimuleren.

Lees ook Fusieveiling FloraHolland presenteert 4,5 miljoen euro winst

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Tja, en die tuinders zijn natuurlijk ook nog zo stom om overal extra verpakkingen om heen doen. Wat is dit toch een kul belasting. Ze moeten inderdaad die supermarkten een aanpakken.

    Hier wordt echt volgens mij meer dan 50% te veel aan verpakking berekend. Als je een onsje rosbeaf haalt wordt de verpakking al duur genoeg betaald. Zij kunnen dit dus makelijk of minderen of zelf betalen.

    Maar nee, na energiebelasting, liberalisering gas en elektra transport, afschaffen afschrijven enz. pakken we nu de tuinders nog maar eens op de verpakkingen. Het houdt maar niet op. Die kleine kabouter met bril moet nu eens stoppen met het ordinair plegen van diefstal. Niet alleen bij de tuinbouw maar ook bij de gewonen mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.