Home

Achtergrond

Blank kalfsvlees zakt niet verder

Het is afgelopen met de aanhoudende daling van de prijzen voor blank kalfsvlees. Wat al voorzichtig verwacht werd, zette deze week door. De prijs blijft steken op €4,15. Daarmee is een eind gekomen aan een daling van €1,15 in 9 weken tijd.

De oorzaak is meer vraag uit Zuid-Europa. Vooral grootste afnemer Italië vraagt om meer Nederlandse kalveren. Daarbij speelt de meimaand een rol. De traditionele aspergemaand, waarin altijd veel kalfsvlees wordt gegeten, zorgt voor een betere stemming.

Toch verwachten handelaren niet dat de markt ineens omslaat. De prijzen zullen niet zomaar gaan stijgen. Het Nederlandse kalfsvlees moet eerst weggezet worden. Een hele klus, want de aanstaande zomermaanden zijn slechte kalfsvleesmaanden. De huidige, te lange afmestperiode van kalveren moet eerst maar eens verkort worden. Stabiele prijzen liggen daarom in het verschiet.

De prijzen voor rosévlees blijven gelijk. Vorig jaar zetten de prijzen nog een daling in, maar dat lijkt nu niet te gebeuren. Er is een tendens dat het aanbod van rosékalveren groter wordt. Al denken sommige handelaren dat de prijs voorlopig niet van zijn plek komt.

prognose:

blank kalfsvlees en rosé stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.