Home

Achtergrond

Bijna tweehonderd arrestaties na rellen in Brussel

In totaal 193 arrestaties, veertien gewonde politieagenten van wie twee ernstig en een enorme schade aan auto's, winkels en bushokjes.

Dat is het resultaat van de rellen gisteravond in Brussel waarbij allochtone jongeren en autochtone supporters van voetbalclub Anderlecht betrokken waren.

De onrust gisteravond was de climax van een week lang opgebouwde spanning. Afgelopen zondag was er al ruzie tussen supporters van Anderlecht en Noord-Afrikaanse jongeren die in de buurt van het stadion wonen.

De politie van Brussel was daarom paraat na een oproep van Noord-Afrikaanse jongeren op internet om gisteravond "af te rekenen met blanke supporters van de voetbalclub Anderlecht''.

Gisteravond kwam het daadwerkelijk tot botsingen. Er werden door de voetbalsupporters en Afrikaanse jongeren bushokjes vernield, auto's beschadigd en winkelruiten ingeschopt. Er werd gegooid met stenen, bierflesjes en dranghekken. De politie zette het waterkanon in, voerde charges te paard uit en gebruikte ook pepperspray. De metro stopte niet op de haltes in de wijk Anderlecht.

Van de relschoppers had een aantal verboden wapens bij zich zoals honkbalknuppels. Politie en justitie in Brussel gaan nu de beelden bestuderen van mobiele camera's en van de bewakingscamera's die overal rond het Vanden Stock-voetbalstadion hangen. Daarna wordt besloten of sommigen nog gerechtelijk vervolgd zullen worden.

Ook VAnavond is er nog sprake van een verhoogde staat van paraatheid van de politie in de wijk Anderlecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.