Home

Achtergrond 1 reactie

Biggen moeizaam duurder

De noteringen voor de biggen volgen de varkensnoteringen met vertraging. De verhoging van de biggennoteringen houden geen gelijke tred het optimisme op de varkensmarkt. De heel grote koppels van 200 tot 300 biggen leveren op de markt geen problemen op. Die zijn gewild omdat de ziektedruk bij deze biggen gemiddeld wat lager ligt. De wat kleinere koppels van 80 tot 100 biggen zijn nog steeds moeilijk te plaatsen. De handel met Spanje en Italië verloopt erg stroef. Op de exportmarkt zijn de Nederlandse biggen bijna overal te duur.

Prognose

biggen worden een euro duurder.

Dick Duindam

Eén reactie

  • no-profile-image

    een jonge varkensboer

    dat is wel erg kort door de bocht. De grotere koppels vormen geen problemen, dus de fokkers met kleinere koppels zijn per definitie minder kwa gezondheid wat een gezwets. Het probleem zit hem gewoon in dat de hollandse biggen te duur zijn omdat de kostprijs van de biggen te hoog ligt Voer,MEST, Staleisen, Energie, ect. ik denk eerder dat de grote koppels wie voor de export bestemd zijn moeten krimpen en dat drukt de binnelandse markt waar mijn koppels 100 tot 200 biggen met gemak zijn te plaatsen. we zullen het gezamelijk moeten oplossen zowel de grote en kleinere bedrijven iets minder zeugen gaan houden. gevolg minder aanbod biggen en daarna ook minder vleesvarkens we draaien nu zelf onze nek om. groeten

Of registreer je om te kunnen reageren.