Home

Achtergrond 180 x bekeken

Berlusconi voert crisisoverleg in vervuild Napels

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi voert vandaag met zijn ministers in de stad Napels het eerste kabinetsoverleg sinds de installatie van zijn conservatieve regering.

Berlusconi heeft in de campagne beloofd de vuilniscrisis in de Zuid-Italiaanse stad op te lossen en wil met zijn bezoek laten blijken dat het hem menens is.

Het huisvuil in Napels wordt al maanden niet opgehaald en de stankoverlast is enorm. Ook is er groot gevaar voor de volksgezondheid. De afgelopen dagen wierpen woedende Napolitanen barricades met huisvuil op in de straten en is vuilnis op grote schaal in brand gestoken.

Berlusconi zal naar verwachting een pakket maatregelen ontvouwen om het probleem aan te pakken. ”De mensen hebben grote verwachtingen, ik zal ze niet teleurstellen”, zei Berlusconi voor vertrek uit de hoofdstad Rome waar normaal gesproken kabinetsoverleg wordt gevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.