Home

Achtergrond 199 x bekeken

Bekende Nederlanders nemen afscheid van Voskuil

Op begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag zijn vandaag ongeveer 150 vrienden en familieleden bijeengekomen om afscheid te nemen van schrijver J.J. Voskuil.

Onder hen zijn de schrijvers Koos van Zomeren en Charlotte Mutsaers, die verbonden zijn of waren aan Varkens in Nood. Voskuil, die op 1 mei wegens een ernstige ziekte zelf voor de dood koos, richtte die stichting in 1997 op ten tijde van de varkenspest, onder meer uit protest tegen de bio-industrie.

Ook Voskuils uitgever Wouter van Oorschot en Frida Vogels zijn naar de begraafplaats gekomen om afscheid van de schrijver te nemen. Vogels, zelf schrijfster en in 1994 winnaar van de Libris Literatuurprijs, stond model voor de figuur van Henriëtte Fagel, een van de hoofdpersonen uit Voskuils debuutroman Bij Nader Inzien (1963).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.