Home

Achtergrond

Attractieparken blij met mooi meiweer

De sneeuw en kou met Pasen zijn vergeten, het stralende weer tijdens de meivakantie zorgt ervoor dat de toeristische sector tevreden kan zijn over de start van het nieuwe seizoen.

De belangstelling voor Walibi World Biddinghuizen, Avonturenpark Hellendoorn en het Dolfinarium Harderwijk overtrof de verwachtingen. Ook de Keukenhof kende een topdrukte, aldus de Club van Elf vandaag.

De club behartigt de belangen van publiekstrekkers als de Efteling, Duinrell, Slagharen, Madame Tussauds, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam en Noorder Dierenpark. En ook attractiepark Slagharen was "hartstikke blij'' met de aanhoudende stroom bezoekers.

Door het aangename weer was het in de parken niet alleen druk op Hemelvaartsdag en met Pinksteren, maar bleven de bezoekers eigenlijk de gehele meivakantie komen. Opvallend is dat er opnieuw meer Duitse bezoekers kwamen.

Frankwin van Beers is directeur van het Dolfinarium. "De Veluwe is een interessant gebied voor Duitse toeristen en een bezoek aan ons park hoort duidelijk ook bij hun vakantie. We hebben onlangs de showtijdenschema's in het Duits laten maken, maar als het in dit tempo doorgaat moeten we binnenkort nieuwe gaan bestellen.''

Voor een bezoek aan Madame Tussauds en Burgers' Zoo was het de afgelopen tijd eigenlijk te warm. "Het was drukker dan in 2007, maar de Pinksterdagen waren hiervoor toch iets te tropisch'', aldus Jeff Bertus van de Club van Elf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.