Home

Achtergrond 306 x bekeken

Apeldoorn nog niet af van Reesink-bestuurder

Bestuursvoorzitter Bernard ten Doeschate van het beursgenoteerde handelsbedrijf Reesink stapt op. Hij gaat "iets heel anders doen'', maar blijft de onderneming wel vertegenwoordigen in het conflict met de gemeente Apeldoorn.

"Het is tijd om de knop om te zetten'', zei Ten Doeschate vrijdag. "Op 10 mei 2009 word ik zestig, 9 mei ga ik weg bij Reesink.'' De bestuursvoorzitter is niet op zoek naar een nieuwe fulltime baan. Hij is onder meer van plan om te gaan studeren.

Onder het 23-jarige bewind van Ten Doeschate kreeg het bedrijf het aan de stok met de gemeente Apeldoorn over de verhuizing van Reesink in 1996 van Zutphen naar Apeldoorn. De verhuizing ging niet door, nadat Apeldoorn een voorlopige overeenkomst had opgezegd. Het conflict, dat nog altijd speelt, leidde in januari 2006 tot het opstappen van zeven wethouders van Apeldoorn.

Ten Doeschate speelde een hoofdrol in het gevecht met de gemeente. Hij nam daarbij nooit een blad voor de mond. In een verhoor bij een onderzoekscommissie van de Apeldoornse gemeenteraad noemde hij de verantwoordelijke wethouder "gladder dan een aal''.

et vertrek van Ten Doeschate betekent niet dat de gemeente van zijn kwelgeest af is. "De commissarissen hebben gevraagd of ik de 'ruziemaakdossiers' blijf doen. Dat doe ik met alle plezier.''

Het vinden van een opvolger van Ten Doeschate bleek een moeilijke opgave voor het bedrijf. Uiteindelijk is besloten een driekoppige directie aan te stellen, die wordt gevormd door managers uit eigen gelederen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.