Home

Achtergrond 166 x bekeken

Anne Frankboom heeft eigen benefietfeest

De Anne Frankboom blijft nog even staan en dat is alle reden voor een feestje, vond Stichting Support Anne Frank Tree.

Gisteravond kwamen de 'redders' van de boom bijeen om hun overwinning te vieren maar ook om geld in te zamelen om de kosten voor de zorg te kunnen betalen.

Met de benefietavond wilde de stichting, die verantwoordelijk is voor de verzorging van de boom, een deel van de schuld te kunnen afbetalen. In totaal haalde ze tussen de 6.000 en 7.000 euro op. Hoewel veel bedrijven voor een groot deel gratis werkten aan de stalen constructie, die de zieke boom overeind moet houden, is er toch nog 20.000 euro nodig.

Meer dan honderd betrokkenen en symphatisanten kwamen naar het feestje in de Rode Hoed in Amsterdam. De bezoekers kregen een speciaal lied te horen over de boom waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek, geschreven door Jos Versteegen. "Het lied van de lente, voor de Anne Frankboom was er bijna geen lente meer'', zei de ceremoniemeester.

Het stadsdeel Amsterdam-Centrum en de Anne Frank Stichting wilden de boom vorig jaar laten kappen omdat die is aangetast door de agressieve dikrandtonderzwam. De Bomenstichting en een aantal omwonenden staken hier een stokje voor door naar de rechter te stappen. Die oordeelde dat de tegenstanders van de kap eerst met plannen mochten komen om de kastanje te redden, wat er toe leidde dat hij nog enkele jaren mag blijven staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.