Home

Achtergrond

Amsterdamse feestvierders laten bergen afval achter

De reinigingsdienst van het Amsterdamse stadsdeel Centrum draait op volle kracht om de bergen afval in de stad op te ruimen. Tot nu toe hebben de vuilnismannen al 300 ton vuil opgehaald.

Dat is meer dan vorig jaar, toen leverde het koninginnedagfeest 200 ton afval op. De reinigingsdienst heeft voor deze klus 165 mensen ingezet die in dertien ploegen in verschillende shifts aan de slag gingen. Volgens de zegsvrouw zat er in prullenbakken in de stad 120 ton afval en hebben de huisvuilwagens nog eens 180 ton verzameld. Het vuil lag dit jaar meer verspreid.

De stad was donderdagmorgen overigens nog niet schoon. Het werk gaat de komende dagen door. Daarbij heeft de reinigingsdienst speciale aandacht voor de omgeving rondom de Dam, waar op 4 mei de nationale dodenherdenking plaatsvindt. "Dat gebied moet er dan spic en span uitzien'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.