Home

Achtergrond 216 x bekeken

Albert Heijn verlaagt prijzen champignons

Marktleider Albert Heijn heeft de prijzen voor de gangbare bakjes witte champignons (250 gram) verlaagd naar 89 cent.

Dat blijkt uit het Agrarisch Dagblad Prijsonderzoek. De verlaging gaat in tegen de opwaartse trend in winkelprijzen en afzetcontracten met leveranciers, stellen bronnen uit de handel. Zij tonen zicht verrast.

Telers en handelaren zagen in de prijsverhoging van AH in februari naar 95 cent nog een compensatie voor de gestegen kosten voor teelt (substraat) en energie. Andere ketens volgden AH in de prijsverhoging. Voor veel ketens geeft AH de richting aan voor de marktprijs.

Met de prijs van 89 cent gaat AH weer op het peil zitten van de prijzenoorlog. Voor deze winkeloorlog lag het niveau ook uit 95 cent. Het is niet bekend of andere ketens AH zullen volgen. De keten kon zelf nog niet reageren op de reden van de prijsverlaging.

Of registreer je om te kunnen reageren.