Home

Achtergrond 456 x bekeken 7 reacties

Albert Heijn verhoogt maandag prijzen

Albert Heijn gaat vanaf maandag de verpakkingsbelasting die de overheid aan fabrikanten heeft opgelegd, doorberekenen aan de consument. De consument gaat rond de 1 procent meer betalen.

Dat heeft een woordvoerder van de supermarktketen gezegd. De prijsstijging geldt vanaf maandag voor enkele duizenden producten. Die zijn van de leveranciers die al hebben aangetoond welke extra kosten aan verpakkingsheffing de fabrikant aan de supermarktketen doorberekent. Later kunnen meer producten volgen. Het concern stelt slechts de belasting te innen zoals die is opgelegd aan de leveranciers en is doorberekend aan Albert Heijn. ,,We willen er geen cent aan verdienen'', aldus een woordvoerder. Het bedrijf plaatst maandag een advertentie in de kranten om een en ander uit te leggen.

Sinds donderdag staat op de kassabon van de supermarkt al dat het totaalbedrag ,,inclusief verpakkingsbelasting'' is. Dit jaar moeten de fabrikanten van verpakte levensmiddelen in totaal 240 miljoen euro ophoesten aan verpakkingsbelasting. Bijna de helft daarvan gaat naar het Afvalfonds.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ikben antialbertheijn

  Misschien dat het tijd wordt dat er vanuit de agrarische wereld, dus vanuit de boeren, een lobby richting Albert Heijn gaat met eenzelfde doel. Dat er eens duidelijk gemaakt wordt hoe de kostprijs van een agrarisch product is opgebouwd. Volgens mij weet Albert Heijn dit trouwens al best wel, maar trekt zich er verder niets van aan. Zo gauw deze organisatie merkt dat iemand hetzelfde product voor een cent minder kan produceren dan stelt het bedrijf dit als norm en draait de duimschroeven aan.
  Zo gauw de tomaten in Spanje ook maar iets goedkoper zijn dan worden ze daar vandaan gehaald. En dat geeft zich uit als eerlijke grootgrutter. BSE-vlees, vers konijn van een jaar oud uit de diepvries, de hetze rond de bintjes, wat nog meer?
  Zo is dit ook weer een echte stunt om de eigen winst veilig te stellen. Of laten de landbouworganisaties hier iets liggen en bieden niet genoeg weerstand?

 • no-profile-image

  ikbenvooralbertheijn

  Mijnheer of mevrouw Bergsma woont dicht bij de grens met Duitsland, maar met de huidige (rode en/of witte dieselprijs) moet hij of zij toch wel een hele zuinige auto hebben om die één euro verpakkingsbelasting per week terug te kunnen verdienen. Bovendien, die Duitsers komen massaal in Nederland winkelen. Dus dat goedkope in Duitsland zal ook wel meevallen.

 • no-profile-image

  leny kikkert

  Als het een maand eerder geweest was, was ik er van overtuigd geweest dat het een hele goede geslaagde 1 april grap was. Wat wordt er straks allemaal nog verzonnen aan waanzinnige regels? Nederland zou de regeldruk toch sterk gaan verminderen? Hier wordt echt niemand wijzer van.

 • no-profile-image

  ikbenvooralbertheijn

  Wat een rare reacties allemaal! Tot nu toe was het zo dat de agrarische sector als enige sector zich druk maakte om te voldoen aan allerlei (energie- en gewasbeschermings)convenanten en dat andere sectoren het aan hun laars lapten. Allerlei verpakkingsconvenanten hadden geen effect op de verpakkingsindustrie en de supermarkten. Dus wordt er nu terecht een andere, hardere, aanpak gekozen. Ik verbaas me erover hoe gemakkelijk de verpakkingsindustrie en de supermarkten een volksopstand kunnen creëren door te roepen dat het alleen een belastingverhoging is. Nee, nu moeten de inkopers echt op de verpakking gaan letten, want als Radar, Kassa of de Consumentenbond de prijzen in de winkelkarretjes vergelijkt willen ze er toch goed uitspringen. Dus zullen ze overbodige verpakking achterwege laten. En ach, dat er blijkbaar een deel van de opbrengst naar de gemeentes gaat... Die zullen toch linksom of rechtsom aan geld moeten komen om het afval te verwerken. Anders verhogen ze de OZB wel weer. Als ze niet goed met het geld omgaan, kiezen we straks toch gewoon een andere partij die wethouders mag leveren. Zo werkt dat in NL...

 • no-profile-image

  bergsma

  wordt tijd dat we met z'n allen naar duitsland boodschappen gaan doen. Ik ga in ieder geval wel. Doei nederland.... wouter bos belastingland

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hoi hoi nog meer belasting

 • no-profile-image

  varkensboer .

  wanneer worden de aan ons opgelegde regels en daarmee kosten, doorberekend aan de consument (burger) zonder dat de supermarkt eraan wil verdienen!?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.