Home

Achtergrond 10 reacties

Albert Heijn stopt met verkoop Peter's Farm

Albert Heijn stopt met de verkoop van kalfsvlees van Peter’s Farm.

Dat maakte Peter’s Farm vandaag bekend. De supermarktketen gaat terug naar de Van Drie Groep.

Vanaf week 26 ligt het Peter’s Farm vlees niet meer in de schappen van Albert Heijn. Om commerciële redenen beëindigt de grootgrutter de relatie met Peter’s Farm, onderdeel van de Alpuro Groep. "Deze redenen waren met name de prijs en de mogelijkheid om onder eigen merk te verkopen", legt Maurice Aalbers van Peter’s Farm uit.

Een woordvoerder van Albert Heijn voegt hier aan toe: "De consumptie van kalfsvlees neemt toe en we willen aan deze vraag voldoen. Bovendien hebben we de kwantiteit en kwaliteit tegenover elkaar afgewogen en onze andere kwaliteitseisen bekeken en op basis daarvan voor een andere leverancier gekozen."

De supermarktketen kiest voor het groepshuisvestingssysteem van Ekro, onderdeel van de Van Drie Groep. Voor de omschakeling naar Peter’s Farm in 2002 nam Albert Heijn ook kalfsvlees van Van Drie af. Het vlees zal onder Albert Heijn merk verkocht worden.

Peter’s Farm betreurt de keuze van Albert Heijn, maar benadrukt onlangs een aantal nieuwe klanten te hebben verworven. "Uiteraard was Albert Heijn een belangrijke klant, maar niet dusdanig belangrijk dat dit Peter’s Farm in problemen brengt."

In 2002 schakelde Albert Heijn als eerste Nederlandse supermarkt over naar Peter’s Farm, met als belangrijkste reden het welzijn van de kalveren. Daarnaast speelde volgens Aalbers transparantie en duurzaamheid een rol.

Peter’s Farm staat bekend als een diervriendelijk concept. Om een extra meerwaarde aan het vlees toe te voegen wilde Peter’s Farm in samenwerking met de Dierenbescherming het Beter Levenkenmerk zonder prijsverhoging implementeren. Volgens Peter’s Farm staat Albert Heijn daar echter niet voor open. "Helaas voor Peter’s Farm en haar kalverhouders waait er een andere wind in Zaandam."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  DierWelzijn mag duidelijk niet wat kostten bij Albert Heijn

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  Tenzij je geen gebruiker van melk of welk ander product van dierlijke oorsprong bent ( veganist dus..... da's dus een keuze van een enkeling ), kun je alleen maar dankbaar zijn dat er bedrijven als de VanDrie Group ( maar ook Denkavit ) zijn die zich reeds sinds het begin van de tachtiger jaren ( vorige eeuw! ) met groepshuisvesting bezig hielden en zich niets gelegen lieten liggen aan de felle kritiek van Peter Boeve sr. ( ex-eigenaar van Alpuro ) op het fenomeen groepshuisvesting. Alpuro is slechts volger en dat op beperkte schaal die simpel geen maat is voor de groeiende behoefte van AH aan goed, eigentijds geproduceerd kalfsvlees.

  Dat de kalverhouderij overigens een fantastische prestatie heeft geleverd en dat nog steeds doet om voor de melkvee houdende boer een beste oplossing voor een goede opbrengst van het nuchtere kalf en het eerst wegwerken en nu voorkomen van melkpoederbergen te bieden met als oplossing een door de consument, vooral in het restaurant maar ook steeds meer in de supermarkt, gevraagd mooi type vlees te maken mag ook best wel eens onder de aandacht gebracht worden!

 • no-profile-image

  Piet

  Peters Farm is niet diervriendelijker als een andere wijze van groepshuisvesting. Niet alleen zijn dieren in gangbare huisvesting gezonder, ze krijgen vaak ook een gevarieerder voedselpakket. Verder scoort Van Drie veel beter met tracking en tracing. Wat ik wel jammer zou vinden als dit op termijn gaat leiden tot een faillisement van Alpuro. Van Drie is strategisch heel sterk, hopelijk kan Alpuro toch tegengewicht blijven geven.

 • no-profile-image

  peter

  zeg het gewoon eerlijk,alleen de inkoopprijs is van belang.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Nou Antoinette H, nu ben jij aan zet!
  Laat zien dat je werkelijk gedreven bent door goede argumenten en motieven en ga AH aan de kaak stellen.
  Ik reken op je.
  Oh ja, die Van Drie... die slacht bij de bewuste slachterij in Leeuwarden, jou wel bekend....

 • no-profile-image

  Grensboerke

  En dan willen zulke partijen (in de vorm van het CBL) in een overleg mbt diervriendelijk transport!
  Nee dus, want uiteindelijk gaat het hen maar om een ding, en zeker Appie Happie, de goedkoopste inkoopprijs. Dus alle toeters en bellen die we ons als sector laten opzadelen zoals KKM, IKB enz. gewoon mee stoppen het brengt toch letterlijk niets op, alleen maar extra werk en irritatie.

 • no-profile-image

  lekker

  Gaat Thieme nu AH bellen?
  In ieder geval kunnen de mesters van P Farm AH nu beter mijden.
  Dit zal dan ook gevolgd moeten worden door alle leden van dierenclubs.
  Dat is een groot aantal.
  Bureau voor de Voeding? Komt er nu een reclameboodschap, het kalf kan niet kiezen, u wel?

 • no-profile-image

  Red Dear

  Carien, het gaat niet om opruien maar de vinger op de zere plek bij AH en anderen die daarin meespelen.. Van Drie heeft ervoor gezorgd dat een andere opdrachtgever die liet slachten in Leeuwarden, buiten de deur gezet werd... daarna komt dan die rare publiciteit? Het lijkt wel op hoogstaand schaken. Zo maak je als groep die zelf voldoende slachtcapaciteit heeft de ruimte voor anderen zeer beperkt toch?
  Ik heb een training in psychologische beinvloeding gehad van een ex vietnam specialist. Die zaken corresponderen aardig met wat er zich nu in NL afspeelt.
  Dus wakker worden met z'n allen!

 • no-profile-image

  carien

  Het kalfsvlees van VanDrie is minstens net zo diervriendelijk geproduceerd. Verdiep je eerst in de materie voordat je reageert, zou ik zeggen. VanDrie loopt zelfs voorop met maatschappelijk verantwoord ondernemen. En wat slachthuis Leeuwarden betreft, het was inmiddels toch wel duidelijk dat daar géén misstanden zijn geconstateerd. Niet de boel gaan opruien hier a.u.b.

 • Sylke

  het gaat Appie maar om een ding, goedkoop inkopen, en al het andere is schone schijn

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.