Home

Achtergrond

Akkoord over einde geweld Libanon

De Arabische Liga heeft vandaag laten weten dat ze een akkoord heeft bereikt met de rivaliserende Libanese leiders om een einde te maken aan het geweld.

De premier van Qatar, Sjeik Hamad bin Jassim bin Jabr al-Thani, maakte het akkoord bekend tijdens een persconferentie in de Libanese hoofdstad Beiroet. Hij riep de prowesterse regering en de sjiitische oppositiepartij Hezbollah op vrijdag aan te schuiven bij gesprekken in Qatar om de crisis verder op te lossen.

Hezbollah heeft de blokkade van het vliegveld in Beiroet opgeheven. "De oppositie heeft besloten een einde te maken aan de burgerlijke ongehoorzaamheidscampagne en opent alle wegen naar de haven en luchthaven'', aldus een parlementslid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.