Home

Achtergrond

Akkoord in de maak voor vrijere wereldhandel

De Wereldhandelsorganisatie WTO houdt wellicht in de tweede helft van juni een ministeriële conferentie.

Op die conferentie is een langverwachte doorbraak mogelijk over vrijere wereldhandel, vooral in agrarische producten.
Dat bleek gisteren in Brussel bij EU-beraad over landbouw. Minister Gerda Verburg en andere landbouwministers drukten EU-commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) op het hart dat er vooral een evenwichtig akkoord moet komen. Dat wil zeggen dat de Europese landbouw niet te veel mag inleveren.

De zogeheten Doha-ronde van de wereldhandelsorgansatie liep vorig jaar vast. Grote handelsblokken als de VS, EU en opkomende landen werken achter de schermen aan een herstart. Die had eigenlijk al eerder dit jaar moeten uitmonden in een ministeriële conferentie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.