Home

Achtergrond 180 x bekeken

Agent vindt krokodil tijdens huiszoeking

Aan slangen en tropische spinnen is de politie wel gewend, maar krokodillen worden niet zo vaak aangetroffen. Een agent van het korps Haaglanden keek dan ook raar op toen hij een 90 centimeter lange brilkaaiman ontdekte tijdens een huiszoeking.

Dat maakte de politie woensdag bekend. De krokodil werd gevonden in een woning aan de Newtonstraat in Den Haag, waar de politie eigenlijk was voor een zoektocht naar munitie. De 29-jarige bewoner had geen wapens, maar wel een hele lading drugs en dus de relatief kleine krokodil.

De stichting Iguana heeft het dier opgevangen. Brilkaaimannen kunnen wel 2,5 meter lang worden als ze de ruimte hebben om te groeien. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.