Home

Achtergrond 189 x bekeken

Aantal verkeersslachtoffers boven 65 neemt toe

Ouderen in Nederland lopen twee keer meer kans om te sterven in het verkeer dan jongeren.

En als de veiligheid op de Europese wegen niet verbetert, zal tegen 2050 één op de drie verkeersdoden boven de 65 zijn.
Dat blijkt uit vandaag gepresenteerde cijfers van de Europese Vereniging voor Veilig Verkeer (ETSC).

Volgens Raghnild Davidse van het SWOV, dat wetenschappelijk onderzoek doet naar de verkeersveiligheid, zijn ouderen in het verkeer kwetsbaarder dan jongeren en maken ze daarom meer kans te sterven door een verkeersongeval.

Ook het feit dat ouderen in Nederland veel meer fietsen dan in de ons omringende landen, maakt de kans hier groter dat ze een verkeersongeluk krijgen.Volgens de ETSC loopt overigens een bejaarde in Litouwen zeven keer meer kans om in het verkeer om te komen dan een oudere in Malta.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.